11/02/2015

BARBES I BIGOTIS, UNA MODA AMB SEGLES D'HISTORIA

Certament no passen els segles. Avui en dia veiem pel carrer nois que no passen dels 20 anys lluint barbes que ja voldrien Marx o Leonardo Da Vinci. A l’antiguitat i en el món clàssic, la barba es va associar a la noblesa, la masculinitat i la saviesa. Certament no passen els segles. Avui en dia veiem pel carrer nois que no passen dels 20 anys lluint barbes que ja voldrien Marx o Leonardo Da Vinci. A l’antiguitat i en el món clàssic, la barba es va associar a la noblesa, la masculinitat i la saviesa. Assiris, babilonis i grecs lluïen barbes llargues que eren cuidades i decorades escrupolosament. A Roma, es va imposar el rostre ben afaitat com a signe de progrés i romanització, però en els darrers segles de l’imperi va retornar la barba seguint la moda grega i bizantina.
 
Celtes i germànics consideraren la barba com un signe de dignitat i masculinitat, fins el punt de ser una deshonra no lluir-la. En ocasions, es va obligar als esclaus a afaitar-se com a símbol de la seva condició. En aquest sentit, és significatiu l’origen de la paraula “bigoti”. El etimòlegs consideren que prové de l’exclamació “Bei Gott”, equivalent al “per Déu!” que proferien els guerrers germànics a la batalla. Com que tots ells lluïen frondosos bigotis, els adversaris van associar l’expressió a aquest atribut capil·lar.
 
Amb alts i baixos, les barbes, bigotis i patilles s’han mantingut al llarg de la història i en totes les cultures. A vegades amb una marcada significació d’estatus socials, religiosa o simplement estètica, i passant per tot tipus d’estils.
 
A l’actualitat s’aprecia un important ressorgiment inclús en un sector de població jove que ho ha convertit en un signe d’identitat o de rebel·lia. Molts solen declarar que els confereix seguretat i sensació de respecte per part dels demés. Però compte, no hem de caure en l’error de deixar-nos portar per les modes sense reflexionar. Un bon servei de barberia com el que oferim a Nuduka comprèn des de la identificació dels trets principals del rostre i estil del client fins a la definició del tipus de barba o bigoti més adequat. L’assessorament és, doncs, una peça clau que farà que el resultat superi les expectatives.  
 
18/12/2014

TENDÈNCIES 2015: MAQUILLATGE

Fa uns dies et parlàvem de quines eren les tendències de pentinats per aquestes festes de Nadal. Si ja has escollit com lluiràs el teu cabell, has de passar a la segona part, tant o més important que la primera: el maquillatge. En aquest punt jugarà un paper important la roba que vestiràs, nosaltres et parlem d’algunes tècniques que et deixaran perfecta per una gran nit!
Fa uns dies et parlàvem de quines eren les tendències de pentinats per aquestes festes de Nadal. Si ja has escollit com lluiràs el teu cabell, has de passar a la segona part, tant o més important que la primera: el maquillatge. En aquest punt jugarà un paper important la roba que vestiràs, nosaltres et parlem d’algunes tècniques que et deixaran perfecta per una gran nit!

Per als ulls, aquest Nadal destaquen quatre tendències: per un toc senzill i elegant, com ara per la nit de Nadal, dóna un punt de llum als teus ulls difuminant una ombra de color bronze a la part inferior de la cella i al llagrimall, i de color terra a la parpella superior i una mica a la parpella inferior; dóna força a l’ull amb un eyeliner cremós. 


Per a un look més suau i natural, en comptes de posar ombra d’ulls de color terra a la parpella inferior, posa-li de color verdós, en combinació amb el verd de la parpella superior. 

 

La tercera tendència, recomanada per a les nits, consisteix a aplicar una ombra d’ulls de tons càlids al centre de la parpella (un color terra a la parpella mòbil, i bronze més amunt) i d’un color verd metàl·lic al voltant, sense oblidar l’eyeliner verd. 

I finalment, per a un estil més impactant, el maquillatge estrella de la nit es crea combinant colors intensos a la parpella, com ara un verd metàl·lic a la part interna i blavós a la part externa, amb un acabat fumat.


 
 
Per als llavis, la tendència d’aquestes festes és portar-los ben definits, així que el perfilador serà un dels imprescindibles. Utilitza una barra de llavis de color visó per un toc més natural, o si t’agrada més intens, el color d’aquest cap d’any serà el taronja. Si vols un estil més sofisticat, combina’ls! Primer aplica la barra de llavis taronja i després, per sobre, el visó, deixant que es vegi el color de sota en els perfils. T’atreveixes?


 
Per a les ungles, moltes pensem en lluir un color que estigui de moda i que alhora ens combini amb el vestit i els complements que portem el dia de Nadal o de cap d’any. Doncs aquestes festes a Nuduka tenim la solució, perquè la tendència de 2014 es pot adaptar a qualsevol color. Tria l’esmalt d’ungles d’Essie que més t’agradi i, a continuació, dona-li el toc especial aplicant una capa superior de Matte about you, que proporcionarà l’efecte mat perquè vagis a la última. Pots trobar aquesta novetat a Nuduka. 
 

 
Imatges de:

 
30/01/2015

NURI DURAN, ESTILISTA I GERENT DE NUDUKA, PENTINARÀ ELS MODELS DE LA 080 BARCELONA FASHION

Entre el 2 i 5 de febrer, l’estilista i gerent de Nuduka Núria Duran participa en la 15a edició del 080 Barcelona Fashion com a perruquera de models d’alt nivell com Jon Kortajarena, Clement Chabernaud, Malena Costa, Alba Galocha i Alyona Subbotina. Entre el 2 i 5 de febrer, l’estilista i gerent de Nuduka Núria Duran participa en la 15a edició del 080 Barcelona Fashion com a perruquera de models d’alt nivell com Jon Kortajarena, Clement Chabernaud, Malena Costa, Alba Galocha i Alyona Subbotina. Ella és una de les onze perruqueres seleccionades d’arreu de l’estat per Raffel Pagès, i haurà de realitzar els pentinats dels models que desfilaran en una de les principals passarel·les de moda.

El saló 080 Barcelona Fashion és un dels esdeveniments amb més renom del sector de la moda, una trobada on els principals dissenyadors i marques com Mango, Desigual, Custo Barcelona o Sita Murt entre d’altres presenten les seves últimes creacions. El pentinat de cada model és personalitzat –cada modista vol un estil diferent que combini amb el respectiu vestit– i s’ha de realitzar en un curt espai de temps. Això implica un elevat nivell d’exigència per a l’equip de perruqueres seleccionades per treballar al backstage. Núria Duran, directora del centre d’estilisme i perruqueria Nuduka a Girona i gerent de Raffel Pagès a Girona, explica que “s’ha de ser molt perfeccionista i hàbil perquè el dissenyador marca les pautes i tot està molt personalitzat”.Raffel Pagès és la perruqueria del 080 Barcelona Fashion des de fa cinc anys i, en la darrera edició de 2014, Núria Duran va ser la primera gironina convocada per la cadena. L’estilista assegura que “tenir l’oportunitat de treballar amb dissenyadors i models d’alt nivell és un plaer i, alhora, un repte professional”. Per les seves mans van passar el juliol passat reconeguts models com Andrés Velencoso o Malena Costa. Duran remarca que “la feina ha de sortir molt ben feta” i que “s’ha de conviure amb la tensió perquè cada deu minuts s’ha de tenir un pentinat nou”. Font: gironanoticies.com
 
18/12/2014

TENDÈNCIES 2015: PENTINATS

S’acosten unes dates molt especials, retrobaments i llargues nits on sempre volem estar perfectes i a la última. A Nuduka volem presentar-te les últimes tendències en pentinats d’aquest 2015 per a que triïs quin serà el teu estilisme en aquests dies de celebració.
S’acosten unes dates molt especials, retrobaments i llargues nits on sempre volem estar perfectes i a la última. A Nuduka volem presentar-te les últimes tendències en pentinats d’aquest 2015 per a que triïs quin serà el teu estilisme en aquests dies de celebració.

Si tens els cabells llargs i arrissats, estàs de sort, perquè aquestes festes podràs estar a l’última lluint la teva melena decantada. Fes-te la ratlla en un costat i col·loca tots els cabells cap al costat oposat de la ratlla. No amaguis més els teus rissos!

Si tens els rissos no gaire definits i vols treure-l'hi el màxim partit a una imatge de tendències, fes-te una cua baixa a la part inferior i cardem les puntes per accentuar l'efecte frizz o grung. Aprofita la teva textura i potencia una imatge rebel i sensual alhora.

 
  
 
Per als cabells llisos, un pentinat ideal per aquest Nadal o cap d’any és la cua de trena d’espiga. L’aspecte final d’aquesta és similar al d’una trena corrent, però es caracteritza perquè es fa a partir de dos flocs de cabells en comptes de tres. Per donar un toc especial al pentinat, una part dels cabells del serrell no s’inclouen a la trena, i se subjecten a la part posterior central del cap per jugar una mica amb l’estil final.

Aquest Nadal continuen estant de moda els monyos a la part superior del cap. Per això, tant si tens els cabells llisos com arrissats, donaran un look clàssic i durador. Fer un bon monyo és senzill si es segueixen una sèrie de passos clau i es complementa amb una bona laca fixadora. N’hi ha de molts estils. Per exemple, una de les variants dels monyos superiors és el recollit chic parisien, que es fonamenta en un xoc visual entre la textura del recollit, cardada i d’aspecte més descuidat, i la textura de les arrels, més polides i brillants. 

O si prefereixes lluir un monyo amb un aire dels anys 50, tenim el pentinat ideal per a tu: se separa la melena en dues parts amb divisió horitzontal a l’altura de les orelles. Es recull la part superior en una cua i es va pentinant i cardant a mesura que es va enrotllant cap enrere per fer un monyo alt; després es carden els cabells de la part inferior en flocs, i es recullen a l’altura del monyo. Amb aquest pentinat no passaràs desapercebuda! 

Una altra tendència són els bucles dels anys 60, perfectes per a melenes llargues. Es fa la ratlla al mig i s’agafa un gran floc de cabells de cada costat, que reculli els cabells des de la ratlla fins a l’orella. Amb cada un d’aquests dos flocs es fa un gran bucle, que s’enrotlla fins a darrere del cap, on va collat amb unes agulles de ganxo. La resta dels cabells queden deixats anar i s’ondula la part de les puntes per aconseguir un toc més elegant. T’atreveixes a lluir aquest pentinat la nit de cap d’any?

                  
 
     Per anar més natural sense deixar d’estar a la moda, el pentinat estrella és la melena lady. El cabell va deixat anar cap a darrere l’esquena, amb una ratlla al lateral ben marcada. Una de les claus per definir l’estil és que les arrels estiguin ben enganxades al cap, i que els flocs laterals passin tots per darrere de les orelles, no per davant.

I per a un toc més elegant i distingit, el pentinat per excel·lència és un recollit a la part baixa del cap. Es parteix d’una cua baixa, que es va arreglant per formar una mena de monyo. Es reserva un floc de cabells per tapar la goma i aconseguir un efecte més glamurós. És un pentinat romàntic ideal per lluir a la nit de Nadal o la vigília.
 
            

Si vols optar per un look més casual, en les passarel·les de moda es veuen molt les melenes grunge: es treballa per aconseguir un estil d’efecte despentinat, però cuidant sempre la textura i la sofisticació. Una de les claus és mantenir les puntes sense esvalotar.

Si tens els cabells curts, el pentinat estrella d’aquest Nadal és el d’estil roquer. Consisteix a disposar tots els cabells cap a un mateix costat del cap, i és fonamental ruixar-los bé amb una laca que els proporcioni molta brillantor. Seràs l’estrella de la festa!

Per a mitges melenes, la tendència del Nadal del 2014 és clarament el tupè, que últimament hem pogut veure a una gran quantitat de famoses. Amb els cabells totalment llisos, s’agafa un floc de cabells de cada lateral de la cara, i es recullen en una cua alta. Després s’agafen els cabells de la part superior del cap i es carden per donar-los la textura i el volum desitjats. A continuació es pentinen enrere, per sobre de la cua, de manera que quedi ben tapada per aquest magnífic tupè.  

 
                      

 
A Nuduka trobaràs el pentinat que més t’escau per a aquestes festes!


 
Imatges de:

 
1 2 3 4 5 6 7