29/06/2015

BENEFICIS DE LES PERRUQUES EN CASOS DE MALALTIA

Actualment els problemes causants d'alopècia són més comuns del que un es pensa. La pèrdua amb freqüència del cabell pot afectar a nivell físic i psicològic. És per aquest motiu que és molt important conèixer els beneficis de les perruques.
Malauradament, avui en dia els problemes causants d’alopècia són més freqüents del que un es pensa. Els accidents, les malalties o els tractaments de quimioteràpia contra el càncer en són exemples clars. Afecten a nivell físic amb símptomes com ara la pèrdua dels cabells, irritacions del cuir cabellut o alteracions en la pigmentació, però sovint encara hi ha un agreujant més tot darrere, i és que a nivell psicològic aquests problemes sovint afecten en l’àmbit personal, social i laboral amb qüestions relacionades amb la manca d’autoestima o la manca de confiança.
En aquests casos, utilitzar una perruca és beneficiós a doble banda: per un costat, ajuden a  millorar la imatge personal, i per l’altre, ajuden a disminuir l’impacte emocional que sovint comporta l’alopècia. Entre aquests beneficis s’inclouen els següents:
 
A nivell físic...
 • Et sentiràs bé amb la teva imatge. Moltes persones que pateixen alopècia es miren al mirall i no es reconeixen, com si la falta de cabells els provoqués un canvi d’identitat i deixessin de ser la persona de sempre. En aquest sentit, una perruca redueix els canvis físics, afavoreix la imatge personal i dóna una aparença de normalitat.
 • No estaràs sol/a en la cura de la teva imatge. Al darrere d’una perruca d’aquest tipus hi ha un equip de professionals compromès amb la teva imatge, que coneix la malaltia i que pot prendre les decisions adequades des del punt de vista estètic i mèdic.
 • Podràs fer vida normal. Les perruques no necessiten massa manteniment ni són difícils de portar. Avui en dia hi ha una gran varietat d’estils per escollir, molt transpirables, amb tractaments específics per reduir les possibilitats de reaccions al·lèrgiques i amb nous sistemes de subjecció sense adhesius. A més, són aptes per dur a terme un estil de vida actiu i dinàmic, com ara per fer esport.
 
A nivell psicològic...
 •  Proporcionen seguretat i confiança en un mateix. Aquest és un punt fonamental, ja que sovint si un no es veu bé a nivell físic, com a conseqüència, sorgeix una falta d’autoestima, de confiança o de seguretat a nivell personal i emocional. Si no t’atreveixes a anar a una entrevista de feina sense cabells, si et fa vergonya que et vegin els amics o ja no t’agrada que la teva parella et miri, una perruca et proporcionarà tota la força que necessites.
 • La vitalitat que neix de dins es nota per fora. Si tu et sents bé amb tu mateix, estaràs més obert a dur a terme una vida social i laboral activa. A més d’estar bé amb tu mateix, estaràs més bé a l’hora de relacionar-te amb els altres.
 • Eviten fer el problema evident. És possible que si les persones que t’envolten veuen el problema físic et comencin a fer preguntes indesitjades o molestes. Però no tothom té per què saber què t’ha passat, per això, amb una perruca el teu problema passarà desapercebut als ulls dels altres.

A Nuduka oferim un servei de perruques i postissos per a totes aquelles persones que pateixen alopècia, sempre amb un tracte personalitzat i de qualitat.
Demana’ns hora al 872 081 630.
09/03/2015

L’AFAITAT A NAVALLA BARBERA, UNA TRADICIÓ ACTUALITZADA

Aquest tipus d’afaitat torna a sumar adeptes gràcies al moviment vintage. El fa molt atractiu la recuperació de sensacions perdudes, la perfecció, el ritual, l’exclusivitat… és el plaer de gaudir d’una habilitat que supera la màquina, de la satisfacció i el benestar que ofereix una pell mimada pel gest. Aquest tipus d’afaitat torna a sumar adeptes gràcies al moviment vintage. El fa molt atractiu la recuperació de sensacions perdudes, la perfecció, el ritual, l’exclusivitat… és el plaer de gaudir d’una habilitat que supera la màquina, de la satisfacció i el benestar que ofereix una pell mimada pel gest.
 
La professionalitat també s’imposa, ja que requereix preparar correctament la pell, utilitzar els productes adequats i navalles de gran qualitat, la tècnica precisa i les millors locions. Només així s’aconsegueix la sensació única, i per a molts desconeguda, d’un afaitat perfecte. A més, els homes que porten barba o bigoti poden també gaudir d’un afaitat a navalla, sigui quin sigui l’estil escollit. La posada al dia d’aquestes tradicions ens demostra que, sovint, l’autenticitat i la originalitat radiquen, precisament, en retornar als orígens.
 
A Nuduka comptem amb personal format específicament per a la realització del ritual d’afaitat a navalla, coneixem la tècnica i disposem dels productes d’afaitat clàssic idonis. 
20/03/2015

LA IMPORTÀNCIA DE LA IMATGE PERSONAL EN ELS PROCESSOS DE TRACTAMENT DEL CÀNCER

El càncer és especialment dur en tant que vol evidenciar amb signes externs la presència de la malaltia en el pacient. Per aquests motius, és de gran importància que el malalt no percebi canvis substancials en la seva imatge mentre duri el tractament. El càncer és especialment dur en tant que vol evidenciar amb signes externs la presència de la malaltia en el pacient. Genera un impacte en el físic −amb alopècia, hiperpigmentació, irritacions cutànies, etc− i un impacte psicològic que afecta especialment els sentiments d’autoestima. Les conseqüències sobre l’equilibri emocional poden aflorar en forma d’ansietat, angoixa, inseguretat o depressió, que s’afegiran a la causa del problema i dificultaran els processos de curació i tractament del càncer.
 
Per aquests motius, és de gran importància que el malalt no percebi canvis substancials en la seva imatge mentre duri el tractament. La preservació de l’autoestima i la fortalesa emocional que aquesta propicia es tradueixen en una millor disposició per a la curació.
 
En aquest sentit, els professionals de l’estètica han de ser conscients de la seva responsabilitat i aplicar els tractaments amb la màxima preparació i rigor, en col·laboració i sincronia amb els especialistes mèdics.
 
És fonamental que els estilistes d’oncoestètica tinguin coneixements de psicologia per tal d’afrontar cada cas amb tota la sensibilitat i positivisme que la malaltia demana, així com seguir una formació continuada per conèixer els darrers avenços en perruques, postissos i complements, els nous materials amb millor transpiració, els teixits hipoal·lergògens, els nous sistemes de subjecció sense adhesius i els productes cosmètics d’última generació que no només tenen un efecte estètic sinó que protegeixen i regeneren la pell. És necessari que les solucions estètiques aportades facilitin que el pacient pugui mantenir una vida activa i dinàmica, practicar l’esport i conrear les relacions socials còmodament i sense limitacions.
 
Finalment, cal no oblidar que aquest rigor professional ha d’exercir-se en un espai condicionat especialment per preservar la intimitat que els pacients necessiten.
 
A Nuduka disposem d’una secció especialitzada en solucions per alopècia provocada per malalties, accidents o tractaments de quimioteràpia contra el càncer. Guiats per la màxima professionalitat i preservació de la intimitat dels pacients, creem perruques i postissos totalment personalitzats segons cada necessitat.
 
23/02/2015

BARBES I BIGOTIS, ESTILS ACTUALITZATS PER A L'HOME DEL S.XXI

Existeix una àmplia varietat de barbes i bigotis, amb el pas del temps, els tallats i estils de l’antiguitat s’han anat reinventant i fins i tot han tornat per traslladar-nos a una estètica vintage. Coneix els models que més s'han portat... Com us explicàvem en el darrer post, ja en l’època clàssica i en les batalles de celtes i germànics les barbes i els bigotis eren considerats una forma d’estatus. Amb el pas del temps, els tallats i estils de l’antiguitat s’han anat reinventant i fins i tot han tornat per traslladar-nos a una estètica vintage. A continuació et deixem una classificació dels models que més s’han portat per a que puguis trobar el que més s’ajusta al teu estil: 
 
 • Barba Collaret: ressegueix el mentó i la línia de la mandíbula i pot presentar diverses longituds. És típica de la tradició de les comunitats Amish. Actualment es porta amb perfilats geomètrics, molt curts o amb retalls imaginatius.
 
 • Perilla: es limita al voltant de la barbeta. Ha estat utilitzada històricament per les classes privilegiades, artistes i intel·lectuals des del s. XVI fins la primera meitat del s.XX. Avui en dia s’ha actualitzat amb múltiples variants: al ras, amb dissenys geomètrics, estil retro, etc. 
 
 • Perilla amb bigoti: tot un clàssic. Consisteix en un bigoti que s’uneix amb la perilla circumdant la boca. Admet moltes variacions en funció de la longitud del bigoti, la perilla i de si aquesta ascendeix pel mentó o es limita a la barbeta. Els looks més actuals perfilen dissenys amb el seu contorn i solen dur-se curtes. 
 
Barba collaret    Perilla    Perilla amb bigoti
 
 • Barba o perilla de chivo: sorgeix per sota del llavi inferior com un sol floc. A les tendències més actuals sol ser curta i limitar-se a la zona de sota del llavi.
 
 • Bigoti horitzontal: les possibilitats són infinites: gruixut, fi, lineal, escombra, mosqueter, amb forma, oriental… la moda més actual suggereix bigotis fins (retro a l’estil Errol Flynn) o militar ben retallat. 
              
 
 • Patilles: també admeten molts estils en funció de la longitud i espessor. Poden arribar fins el mentó i fins i tot fins al límit dels llavis. Van estar molt de moda durant el s.XIX i van ressorgir als anys 50 i 60 amb l’eclosió del rock. També van ser freqüents en ambients progressistes i intel·lectuals. Avui en dia tornen a ser tendència en aquests mateixos cercles. 
 
 • Patilles llargues: es fonen en una sola línia amb el bigoti. Van ser mol utilitzades al segle XIX, tant en cercles burgesos com en estaments militars. Actualment és un estil en desús però resulta molt impactant en ambients rockers. 
 
 • Barba completa: Abarca tres zones de referència: mentó, bigoti i patilles, però normalment es retalla on comença el coll, els pòmuls i al voltant dels llavis. Existeixen moltes variants en funció de la seva longitud o retall: llarga, curta, al ras, en punta, quadrada, perfilada...
 


 
Streeters y hipsters ens demostren que bigotis, patilles i barbes poden resultar molt atractives i proporcionar un canvi de look radical, però és molt aconsellable un estudi previ del visatgisme com el que oferim a Nuduka, ja que els seus efectes sobre la imatge integral solen ser molt contundents. És fonamental tenir en compte la forma de la cara, el tipus de pèl, l’estil personal, etc.
 
A més, són necessàries les mateixes cures i atencions que pel cabell en tots els aspectes: higiene, salut capil·lar, tall, manteniment, etc. I amb les mateixes exigències estilístiques i professionals. Lluir una barba amb aspecte sa, cuidat i actual no és qualsevol cosa. El pèl facial és diferent i necessita atenció específica. El tall precisa d’una tècnica especialitzada i és quasi impossible que pugui practicar-lo un mateix correctament.
 
En referència al rentat, la majoria dels homes utilitzen el mateix xampú que pel cabell (o en el pitjor dels casos gel de bany!) sense tenir en compte que el pèl facial té una textura molt diferent. És recomanable utilitzar un xampú especial dels que existeixen al mercat. El mateix es pot dir pels suavitzats i condicionadors.
 
 
1 2 3 4 5 6 7