23/02/2015

BARBES I BIGOTIS, ESTILS ACTUALITZATS PER A L'HOME DEL S.XXI

Existeix una àmplia varietat de barbes i bigotis, amb el pas del temps, els tallats i estils de l’antiguitat s’han anat reinventant i fins i tot han tornat per traslladar-nos a una estètica vintage. Coneix els models que més s'han portat... Com us explicàvem en el darrer post, ja en l’època clàssica i en les batalles de celtes i germànics les barbes i els bigotis eren considerats una forma d’estatus. Amb el pas del temps, els tallats i estils de l’antiguitat s’han anat reinventant i fins i tot han tornat per traslladar-nos a una estètica vintage. A continuació et deixem una classificació dels models que més s’han portat per a que puguis trobar el que més s’ajusta al teu estil: 
 
  • Barba Collaret: ressegueix el mentó i la línia de la mandíbula i pot presentar diverses longituds. És típica de la tradició de les comunitats Amish. Actualment es porta amb perfilats geomètrics, molt curts o amb retalls imaginatius.
 
  • Perilla: es limita al voltant de la barbeta. Ha estat utilitzada històricament per les classes privilegiades, artistes i intel·lectuals des del s. XVI fins la primera meitat del s.XX. Avui en dia s’ha actualitzat amb múltiples variants: al ras, amb dissenys geomètrics, estil retro, etc. 
 
  • Perilla amb bigoti: tot un clàssic. Consisteix en un bigoti que s’uneix amb la perilla circumdant la boca. Admet moltes variacions en funció de la longitud del bigoti, la perilla i de si aquesta ascendeix pel mentó o es limita a la barbeta. Els looks més actuals perfilen dissenys amb el seu contorn i solen dur-se curtes. 
 
Barba collaret    Perilla    Perilla amb bigoti
 
  • Barba o perilla de chivo: sorgeix per sota del llavi inferior com un sol floc. A les tendències més actuals sol ser curta i limitar-se a la zona de sota del llavi.
 
  • Bigoti horitzontal: les possibilitats són infinites: gruixut, fi, lineal, escombra, mosqueter, amb forma, oriental… la moda més actual suggereix bigotis fins (retro a l’estil Errol Flynn) o militar ben retallat. 
              
 
  • Patilles: també admeten molts estils en funció de la longitud i espessor. Poden arribar fins el mentó i fins i tot fins al límit dels llavis. Van estar molt de moda durant el s.XIX i van ressorgir als anys 50 i 60 amb l’eclosió del rock. També van ser freqüents en ambients progressistes i intel·lectuals. Avui en dia tornen a ser tendència en aquests mateixos cercles. 
 
  • Patilles llargues: es fonen en una sola línia amb el bigoti. Van ser mol utilitzades al segle XIX, tant en cercles burgesos com en estaments militars. Actualment és un estil en desús però resulta molt impactant en ambients rockers. 
 
  • Barba completa: Abarca tres zones de referència: mentó, bigoti i patilles, però normalment es retalla on comença el coll, els pòmuls i al voltant dels llavis. Existeixen moltes variants en funció de la seva longitud o retall: llarga, curta, al ras, en punta, quadrada, perfilada...
 


 
Streeters y hipsters ens demostren que bigotis, patilles i barbes poden resultar molt atractives i proporcionar un canvi de look radical, però és molt aconsellable un estudi previ del visatgisme com el que oferim a Nuduka, ja que els seus efectes sobre la imatge integral solen ser molt contundents. És fonamental tenir en compte la forma de la cara, el tipus de pèl, l’estil personal, etc.
 
A més, són necessàries les mateixes cures i atencions que pel cabell en tots els aspectes: higiene, salut capil·lar, tall, manteniment, etc. I amb les mateixes exigències estilístiques i professionals. Lluir una barba amb aspecte sa, cuidat i actual no és qualsevol cosa. El pèl facial és diferent i necessita atenció específica. El tall precisa d’una tècnica especialitzada i és quasi impossible que pugui practicar-lo un mateix correctament.
 
En referència al rentat, la majoria dels homes utilitzen el mateix xampú que pel cabell (o en el pitjor dels casos gel de bany!) sense tenir en compte que el pèl facial té una textura molt diferent. És recomanable utilitzar un xampú especial dels que existeixen al mercat. El mateix es pot dir pels suavitzats i condicionadors.
 
 
30/01/2015

NURI DURAN, ESTILISTA I GERENT DE NUDUKA, PENTINARÀ ELS MODELS DE LA 080 BARCELONA FASHION

Entre el 2 i 5 de febrer, l’estilista i gerent de Nuduka Núria Duran participa en la 15a edició del 080 Barcelona Fashion com a perruquera de models d’alt nivell com Jon Kortajarena, Clement Chabernaud, Malena Costa, Alba Galocha i Alyona Subbotina. Entre el 2 i 5 de febrer, l’estilista i gerent de Nuduka Núria Duran participa en la 15a edició del 080 Barcelona Fashion com a perruquera de models d’alt nivell com Jon Kortajarena, Clement Chabernaud, Malena Costa, Alba Galocha i Alyona Subbotina. Ella és una de les onze perruqueres seleccionades d’arreu de l’estat per Raffel Pagès, i haurà de realitzar els pentinats dels models que desfilaran en una de les principals passarel·les de moda.

El saló 080 Barcelona Fashion és un dels esdeveniments amb més renom del sector de la moda, una trobada on els principals dissenyadors i marques com Mango, Desigual, Custo Barcelona o Sita Murt entre d’altres presenten les seves últimes creacions. El pentinat de cada model és personalitzat –cada modista vol un estil diferent que combini amb el respectiu vestit– i s’ha de realitzar en un curt espai de temps. Això implica un elevat nivell d’exigència per a l’equip de perruqueres seleccionades per treballar al backstage. Núria Duran, directora del centre d’estilisme i perruqueria Nuduka a Girona i gerent de Raffel Pagès a Girona, explica que “s’ha de ser molt perfeccionista i hàbil perquè el dissenyador marca les pautes i tot està molt personalitzat”.Raffel Pagès és la perruqueria del 080 Barcelona Fashion des de fa cinc anys i, en la darrera edició de 2014, Núria Duran va ser la primera gironina convocada per la cadena. L’estilista assegura que “tenir l’oportunitat de treballar amb dissenyadors i models d’alt nivell és un plaer i, alhora, un repte professional”. Per les seves mans van passar el juliol passat reconeguts models com Andrés Velencoso o Malena Costa. Duran remarca que “la feina ha de sortir molt ben feta” i que “s’ha de conviure amb la tensió perquè cada deu minuts s’ha de tenir un pentinat nou”. Font: gironanoticies.com
 
11/02/2015

BARBES I BIGOTIS, UNA MODA AMB SEGLES D'HISTORIA

Certament no passen els segles. Avui en dia veiem pel carrer nois que no passen dels 20 anys lluint barbes que ja voldrien Marx o Leonardo Da Vinci. A l’antiguitat i en el món clàssic, la barba es va associar a la noblesa, la masculinitat i la saviesa. Certament no passen els segles. Avui en dia veiem pel carrer nois que no passen dels 20 anys lluint barbes que ja voldrien Marx o Leonardo Da Vinci. A l’antiguitat i en el món clàssic, la barba es va associar a la noblesa, la masculinitat i la saviesa. Assiris, babilonis i grecs lluïen barbes llargues que eren cuidades i decorades escrupolosament. A Roma, es va imposar el rostre ben afaitat com a signe de progrés i romanització, però en els darrers segles de l’imperi va retornar la barba seguint la moda grega i bizantina.
 
Celtes i germànics consideraren la barba com un signe de dignitat i masculinitat, fins el punt de ser una deshonra no lluir-la. En ocasions, es va obligar als esclaus a afaitar-se com a símbol de la seva condició. En aquest sentit, és significatiu l’origen de la paraula “bigoti”. El etimòlegs consideren que prové de l’exclamació “Bei Gott”, equivalent al “per Déu!” que proferien els guerrers germànics a la batalla. Com que tots ells lluïen frondosos bigotis, els adversaris van associar l’expressió a aquest atribut capil·lar.
 
Amb alts i baixos, les barbes, bigotis i patilles s’han mantingut al llarg de la història i en totes les cultures. A vegades amb una marcada significació d’estatus socials, religiosa o simplement estètica, i passant per tot tipus d’estils.
 
A l’actualitat s’aprecia un important ressorgiment inclús en un sector de població jove que ho ha convertit en un signe d’identitat o de rebel·lia. Molts solen declarar que els confereix seguretat i sensació de respecte per part dels demés. Però compte, no hem de caure en l’error de deixar-nos portar per les modes sense reflexionar. Un bon servei de barberia com el que oferim a Nuduka comprèn des de la identificació dels trets principals del rostre i estil del client fins a la definició del tipus de barba o bigoti més adequat. L’assessorament és, doncs, una peça clau que farà que el resultat superi les expectatives.  
 
18/12/2014

TENDÈNCIES 2015: MAQUILLATGE

Fa uns dies et parlàvem de quines eren les tendències de pentinats per aquestes festes de Nadal. Si ja has escollit com lluiràs el teu cabell, has de passar a la segona part, tant o més important que la primera: el maquillatge. En aquest punt jugarà un paper important la roba que vestiràs, nosaltres et parlem d’algunes tècniques que et deixaran perfecta per una gran nit!
Fa uns dies et parlàvem de quines eren les tendències de pentinats per aquestes festes de Nadal. Si ja has escollit com lluiràs el teu cabell, has de passar a la segona part, tant o més important que la primera: el maquillatge. En aquest punt jugarà un paper important la roba que vestiràs, nosaltres et parlem d’algunes tècniques que et deixaran perfecta per una gran nit!

Per als ulls, aquest Nadal destaquen quatre tendències: per un toc senzill i elegant, com ara per la nit de Nadal, dóna un punt de llum als teus ulls difuminant una ombra de color bronze a la part inferior de la cella i al llagrimall, i de color terra a la parpella superior i una mica a la parpella inferior; dóna força a l’ull amb un eyeliner cremós. 


Per a un look més suau i natural, en comptes de posar ombra d’ulls de color terra a la parpella inferior, posa-li de color verdós, en combinació amb el verd de la parpella superior. 

 

La tercera tendència, recomanada per a les nits, consisteix a aplicar una ombra d’ulls de tons càlids al centre de la parpella (un color terra a la parpella mòbil, i bronze més amunt) i d’un color verd metàl·lic al voltant, sense oblidar l’eyeliner verd. 

I finalment, per a un estil més impactant, el maquillatge estrella de la nit es crea combinant colors intensos a la parpella, com ara un verd metàl·lic a la part interna i blavós a la part externa, amb un acabat fumat.


 
 
Per als llavis, la tendència d’aquestes festes és portar-los ben definits, així que el perfilador serà un dels imprescindibles. Utilitza una barra de llavis de color visó per un toc més natural, o si t’agrada més intens, el color d’aquest cap d’any serà el taronja. Si vols un estil més sofisticat, combina’ls! Primer aplica la barra de llavis taronja i després, per sobre, el visó, deixant que es vegi el color de sota en els perfils. T’atreveixes?


 
Per a les ungles, moltes pensem en lluir un color que estigui de moda i que alhora ens combini amb el vestit i els complements que portem el dia de Nadal o de cap d’any. Doncs aquestes festes a Nuduka tenim la solució, perquè la tendència de 2014 es pot adaptar a qualsevol color. Tria l’esmalt d’ungles d’Essie que més t’agradi i, a continuació, dona-li el toc especial aplicant una capa superior de Matte about you, que proporcionarà l’efecte mat perquè vagis a la última. Pots trobar aquesta novetat a Nuduka. 
 

 
Imatges de:

 
1 2 3 4 5 6